Om En Vecka...

...sitter jag här i soffan och gosar med Enzopenzo! Mamma och han kommer hit och hälsar på. Som jag längtar! Just nu i detta ögonblick kan jag däremot inte säga att livet leker direkt, sitter nämligen och läser Cellbiologi denna fredagskväll. Trist men sant. Missuppfatta mig inte, jag tycker verkligen att det är spännande. Men boken som vi har är enormt långrandig och seg och man kan ju faktiskt göra roligare saker en kväll som denna än att sitta hemma. Jaja. Annat blir det imorgon kväll. Yey! Taggad och laddad till tusen!

Tentaresultatet

Nu har jag fått tentan i min hand och ja, resultatet på hemsidan stämde.
Fick VG, och låg drygt en halv poäng från MVG. Vilken chock, men vilken glädje!
Nu kan jag fokusera på nästa block i kursen. Kan inte beskriva min lycka med ord!

Slut I Kropp Och Knopp

Idag har jag verkligen legat i och det känns verkligen i hela kroppen. Har bland annat cyklat en timme, gymmat en timme, städat hela lägenheten och pluggat. Puh! Vilken dag va! Egentligen hör allt detta väl inte direkt till ovanligheten, förutom städningen då som bara görs av mig varannan vecka. Men av någon anledning är jag ovanligt sliten. Mystiskt. Tröttheten stoppar mig däremot inte och jag längtar som tusan till helgens olika aktiviteter. Jobbar lördag på dagen och sedan på kvällen blir det Spex, förfest hos Jonna och Carro i deras nya lägenhet och sedan utgång på släppet på Kåren. Mycket roligt!  Söndagen blir jag nog hemma och slöar, men man vet ju aldrig vad jag och syster får för oss, vi är ju trots allt ledig på måndag.

Hittade Motivationen

Jag och några i klassen hade möte med en av skolans studievägledare, eller något i den stilen, idag. Vi hade lite funderingar kring utlandsstudier i olika form. Pratade bland annat om Minor Field Studie, praktikkurser och examensjobb. Jag vill göra alla tre! Kan verkligen behöva sådana mål på vägen. Ska ju trots allt studera i fem långa år...

Minor Field studie är på två månader och görs sista terminen i trean. Får man stipendie behöver man i princip inte betala någonting själv. Det roligaste vore om vi åkte ett gäng till olika platser i ett passande U-land, studerade samma problem/ämne på olika platser och sedan sammarbetade i redovisningen på något sätt i slutändan. Så spännande!

Praktikarbetet funderar vi på att genomföra nästa sommar. Planen är då att åka till USA och jobba på en ranch mitt ute i ingenstans. Sitta på hästryggen dagarna i ända, bära cowboyhatt och äta bönor tills det står ut genom öronen. Haha. Nä, men typ så. Jag lär mig nog att rida då om inte annat! Man får resa och uppehåll därifrån plus studiebidrag hemifrån.  

Examensjobbet, som ska göras för att få ta ut en Argonomexamen, kan även det genomföras i ett annat land. Far, far away! Det skulle vara skoj att sammarbeta med och åka för Sida eller något liknande företag isåfall. Planerna är många. Efter idag är jag peppad att klara den här tuffa kursen,  innan det roliga sätter igång. Vilka möjligheter det finns!


Hallå Dagboken!

Idag har jag varit i skolan helan dagen. Mycket flitigt! Tröttheten har däremot stört mig; i natt drömde jag  nämligen massa konstigheter igen. Mardrömmar är inte att leka med minsann! Nervösiteten inför kemitentaresultatet hemsökte mina tankar; men det verkar som att det löser sig på den fronten nu. Puh! Efter skolan bar det av till gymmet. Hade laddat min I-pod med massa nya goa bitar, tur det för jag tränade ensam idag. Syster är fortfarande lite krasslig. Kom på mig själv när jag som mest gick runt där och pumpade att jag lallade lite väl högt på bitarna och vickade lite extra på rumpstumpen i varje steg jag tog. Haha. Gissa om folk kollade lite snett!  Så kan det gå, det bjuder jag på. Väl hemma blev det dusch, middag framför tv:n och sedan skolarbete; igen. Nu är det strax dax för sängen. Ska bli skönt. Hoppas mina drömmar är av mer njutbar karaktär denna natt...


Långhelg Kan Bli Hemmahelg

Såg att jag har "långledigt" i skolan helgen innan min födelsedag. Hela fyra dagar!
Funderar på om man skulle passa på och åka hem då kanske? Jag är mycket sugen.
Men det beror ju lite på om jag vill jobba lite istället, om dem behöver mig det vill säga.
Och om det egentligen kanske är klokast att stanna och plugga gärnet härnere. Svårt val!
Jag får nog fundera några dagar till. Det skulle vara sååå skönt att inte vänta ända till påsken!

Bagateller?

Det mesta går emot mig idag. Tekniken, kroppen och själen. Tugnt. Allrahelst med tanke på att jag redan har fått hemlängtan; jag vill pussa på vår lillprins nu nu nu! Jaja. Jag kämpar på. Det finns faktiskt mycket värre saker...


Ännu En Lyckad Dag

Besökte kusin Annika, hennes Micke och deras lillprinsessa Jensine idag tillsammans med mamsen. Syster var förkyld och kunde tyvärr inte hänga med. Jensine var också underbar, precis som lillprinsen Teo. Det slog mig idag vad fantastiskt det är när ett nytt liv, ett litet barn, kommer till världen! Jag måste erkänna att jag blir lite sugen själv, men jag inser ju fakta; att jag faktiskt måste se till att skaffa mig en karl först. Det kan ju ta sin tid om jag har otur, så det kanske är dax att börja leta? Inte vem som helst som duger som far till mina kommande barn ska ni veta. Haha.

Hela den här helgen har i princip varit fullbokad, men ikväll blev jag hemma med mamma och utgången avbokades tyvärr. Hade ingen förfest att närvara på och då tyckte jag det var lika bra. Synd jag missade alla mina före detta arbetskamrater som var ute på galej bara, men det får jag väl ta. Har sett filmer och gosat med vår egna lillprins Enzo istället. Ska nog försöka ta och springa med honom en sväng imorgon innan hemresan, det brukar vara så mysigt! Hoppas knät mitt håller för det. Sedan måste jag fixa klart den där sablans labrapporten också...BLÄ!

Den här helgen har verkligen fått mig att grubbla.
Satt igång diverse känslor och tankar inom mig.
Hur det slutar, det vet jag inte. På gott och ont.

En Underbar Dag

Det blev först en dag i Paradiset hos mormor och morfar.
Var som vanligt mysigt. Massor med snö hade dem fått!
Sedan blev det ett besök hos Malin, Anton och lilla Teo.
Han är verkligen så underbar! Jag blev alldeles rörd.
Första dagen hemma kunde inte ha blivit bättre!

       

       

   

Upp Till Bevis

20 saker på E

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Emilia

2. Ett ord på fyra bokstäver: Egen

3. Flicknamn: Emma

4. Pojknamn: Erik

5. Yrke: Elektriker

6. Färg: Elefantgrå

7. Klädesplagg: Examensklänning

8. Mat: Entrecote

9. Sak i badrummet: Eltandborste

10. Plats/stad: Eskilstuna

11. En orsak att vara sen: Epilepsianfall

12. Något man skriker: Enzo!

13. Film: Ensam Hemma

14. Något man dricker: Exotisk fruktcocktail

15. Band: Eminem

16. Djur: Ekorre

17. Gatunamn: Enbärsgatan

18. Bil: Elbil

19. Sång: Everytime We Touch

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Enduro

Oj! Snacka om utmaning! Inte likt mig att ta mig an en sådan uppgift, så varför valde jag den svåraste? Hah.
Som ni ser fick det bli några "nödlösningar", men jag tyckte att jag lyckades riktit bra minsann!

Utmanar: Den som känner sig sugen kan ju göra ett försök!


MSN-Virus

Jag har fortfarande virus på mitt MSN, eller något liknande. Det är inte borta än visade det sig.
Korkad är jag tydligen också som inte lyckats fixa det fick jag dessutom höra. 
Behöver inga fler klagomål, eller tips. Det räcker nu, men "tack" ändå.
Ledsen om jag orsakat några problem för någon...

Hemresa

Imorgon vid den här tiden sitter jag och syster på tåget påväg hem. Det ska bli så roligt! Jag ska som vanligt hinna med massor: pussa på lillprinsen, kramas med mamma, njuta av snön, hälsa på i Paradiset, kanske umgås med pappa, Monica och förhoppningsvis Therese, träffa bebisarna, umgås med annan släkt och vänner och eventuellt känna på lite av utelivet. Kan det bli bättre än så? Ja, för det hade ju inte varit helt fel att vara skolfri också. Måste nämligen läsa cellbiologi och skriva klart labrapporten under helgen. Nåväl, man kan ju inte få allt.

Virus

Fått någe fuffens på min älskade dator, så har någon fått mystiska MSN-meddelanden från mig öppna dem inte! Ska fixa den till helgen när jag kommer hem, men tills dess använder jag systers gamla skrälle. Apporå bakterier så hade vi lab idag om celldelning och dess proteinkoncentration med mera; andra dagen av totalt två sedan i fredags. Jisses vilka tuffa dagar! Är helt totalt slut i skallen efter all tankeverksamhet. Inte nog med det så ska vi skriva den här labrapporten på engelska också; för första gången. Det blir spännande, eller inte med tanke på att jag inte riktigt förstår alla sammanhang i metoderna och resultaten av labben hittills. Jaja. Hoppas att det går hyffsat smidigt trots allt, har inte tid med strul den här veckan! 

Alla Hjärtans Dag

Spenderades till att börja med på jobbet. Det blev en mycket lyckad, men häktisk dag. När jag äntligen kom hem hade syster fixat mys med massa gottigott, tända ljus och paket. Allt enligt överenskommelse. Vi hade bestämt att vi skulle fira singellivet. Inte fy skam det heller faktiskt, att vara ensam menar jag, även om jag saknar en mans kropp då och då. Heh.

Hursomhelst, först tittade vi på en riktigt B-rulle som var sådär lagom lättsam och kass. Sedan blev det Melodifestivalen. Jag är inte något stort fan av den precis, men vad gör man inte för sin syster. Verkligen skämmigt hur dåliga vissa bidrag var. För att inte tala om kläderna! Hur tänker folk undrar jag? Gaaah! Jaja, vi fick oss ett och annat gott skratt iallafall.

Trots påtryckningar från olika håll angående utgång så stannade vi alltså hemma. Det är jag glad för eftersom att jag har jobbat idag igen. Dem behövde folk och självklart ställde jag upp. Lidande blev därför skolan, men det får jag väl försöka ta igen till veckan. Helst innan hemresan; planerar att njuta av att bara vara med familjen och vänner då. Längtar!

   

Ska det vara, så ska det vara! Fick en liten chokladask,
som ni kan se bevis på i jämförelse med dumlen.
Måste upplysa om att allt inte gick ner samma kväll,
vi har fortfarande kvar ett litet gottigottförråd...

Systerkväll

I fredags blev det förfest och utgång på tu man hand; just me and sis. Senast var i somras på Rhodos, så vi tyckte att det var dax för en favorit i repris. Kvällen började lugnt; sakta men säkert trappades det definitivt upp och humöret blev på topp! Vi tittade på gamla kort och försökte komma på diverse hemligheter att avslöja för varandra, men det var lite knivigt med tanke på hur mycket vi redan vet. Hah. Senare bar det iallafall av till BJ:s för massa galen och stundtals vild dans. Det blev en kväll full av dissningar och underhållande kommentarer; lovely! Tack älskade syster, sambo och bästa vän för en underbar kväll!


             

Premiär

Kom nyss hem från några svettiga arbetstimmar på IKEA Uppsala. Eller egentligen inte, för det gick ganska bra faktiskt! Och roligt som bara den var det. Supertrevliga arbetskamrater får jag; är inte förvånad över det. Kände mig däremot lite ringrostig, kanske inte är så konstigt med tanke på uppehållet på över ett halvår, men det ska nog lösa sig efter några gånger. Ska jobba nu på lördag och nästnästa helg; kan inte helgen där emellan för då åker jag hem! Yey! Känns skönt att äntligen få tjäna lite kosing, samtidigt som jag träffar nytt folk! Jag är så glad att jag fått den här möjligheten.

Fejk-Lill-Lördag

På en tisdag. En lite märklig, men rolig känsla. Är man student så är man! Inledde kvällen med en jättemysig förfest hos Jonna. Vi surrade massa, åt god mat och smuttade på diverse drycker. Spelade även Våghals vilket medförde några spännande erkännanden och utmaningar på hög sms-nivå; not. Roligt som tusan hade vi iallafall! Även om dem som blev ofrivilligt inblandade nog hade en annan syn på det hela och att en del missförstånd därför uppstod. Förlåt!

Senare bar det av till Snärkes, men till vår stora förvåning fick vi inleda utekvällen med att stå i kö i en halvtimme. Kanske var tur; frisk luft och kyla kan verkligen göra susen. Hah. Jag hade inte varit där förut, och måste säga att när vi väl kom in var det bra drag för att vara en tisdag . Vi dansade mest hela tiden och kvällen avslutades på ett mycket mysigt och överraskande sätt för min del. Men ja, jag somnade snällt i min egen säng. Hoppas på en "fortsättning följer" istället.

       

       

Det var halvtugnt och lite småsnurrigt att kliva upp igen imorse sådär tre timmar efter hemkomsten. Tur att vi har en kort skoldag idag. Nu ska jag hem och städa. Ska även försöka hinna vila en stund innan pappa kommer på besök. Det ska bli roligt!

Typiskt!

När man får sova ut, då vaknar man tidigt.
När man äntligen är ledig, då har man huvudvärk.
När man bara måste ut och träna, då kan man inte springa.
När man har alla möjligheter att välja middagsmat, då kan man inte.
När man äntligen ska få gå ut och svänga sina lurviga, då har man ingen ork.

Äsch. Det är bara att kämpa på. Syster, du har väl tagit över den värsta oturen nu för ett tag?

Dunplockning

Jag blir arg och ledsen. Hur kan man ens tänka tanken att dra dunet från en levande fågel?
Och jag skäms faktiskt. Fattade verkligen inte att detta förekom. Jag har, som många andra,
köpt dunprodukter utan att veta om djurplågeriet som kanske legat bakom. Vidrigt, men sant.
Vill nu verkligen slå ett slag för konsumentmakten: Ifrågasätt dunets härkomst och kräv garantier
för det nästa gång du köper en sådan produkt. Det är iallafall en början; jag kommer verkligen att göra det.

Nu är jag ännu mer säker på att jag valt rätt utbildning.

Kemiveckan Som Gått

Tänkte uppdatera lite, men det har tyvärr inte varit roligare än såhär den senaste vecka:

Mycket god mat; makes us going!
Några "låg-humor-skratt-attacker"; bland annat åt minipostbilen.
Inköp av en whiteboard; kemifrågesport med godis som pris.
Drömmar om kemi; protoner som hoppar runt.
Fina naglar; men till ingen nytta...
En sjungande cykel; systers vrålåk kan man lita på?
En rejäl cykelvurpa; ingen skada skedd, bara skamligt.
Massa bebissnack; håller hårt i syster nu...hah.
En blixtrande lampa; en smärre chock, men inga skador.

          

Ja, det var nog allt.

Äntligen!

Nu har jag fått mitt liv tillbaka! Iallafall i sådär två veckor. Kanske mer om jag klarat tentan. Hursomhelst så är det sååå skönt att den är avklarad! Kan inte säga hur det gick; varken tumme upp eller tumme ner alltså. Nu ska jag träna styrke med syster, sedan blir det några ärenden på stan och mumsig hämtmat. Blir gymmet hela veckan eftersom att jag klev snett när jag var ute och sprang i helgen; har ont i både knä och fot. Typiskt mig! Ikväll måste jag först skriva labbrapport, men sedan placerar jag mig nog i soffan och ser en film. Blir kanske ett eller annat blogginlägg också. Ska ladda batterierna inför morgondagen. Då blir det tentafest. Ja, på en tisdag! Den ni! Man måste ju leva upp till den student man faktiskt är. Haha.

En Prins Och En Prinsessa

Jag bara MÅSTE göra ett snabbt inlägg.
Om de två små bebisarna som kom till världen igår!
Jag är så glad att det inte går att beskriva med ord.
Allt verkar ha gått bra för alla inblandade; skönt!
Har fått sms med bilder på de två små söta.
Nu längtar jag hem mer än någonsin.
Får försöka stå ut i två veckor till.
Men åter till kemin...

RSS 2.0