Hittade Motivationen

Jag och några i klassen hade möte med en av skolans studievägledare, eller något i den stilen, idag. Vi hade lite funderingar kring utlandsstudier i olika form. Pratade bland annat om Minor Field Studie, praktikkurser och examensjobb. Jag vill göra alla tre! Kan verkligen behöva sådana mål på vägen. Ska ju trots allt studera i fem långa år...

Minor Field studie är på två månader och görs sista terminen i trean. Får man stipendie behöver man i princip inte betala någonting själv. Det roligaste vore om vi åkte ett gäng till olika platser i ett passande U-land, studerade samma problem/ämne på olika platser och sedan sammarbetade i redovisningen på något sätt i slutändan. Så spännande!

Praktikarbetet funderar vi på att genomföra nästa sommar. Planen är då att åka till USA och jobba på en ranch mitt ute i ingenstans. Sitta på hästryggen dagarna i ända, bära cowboyhatt och äta bönor tills det står ut genom öronen. Haha. Nä, men typ så. Jag lär mig nog att rida då om inte annat! Man får resa och uppehåll därifrån plus studiebidrag hemifrån.  

Examensjobbet, som ska göras för att få ta ut en Argonomexamen, kan även det genomföras i ett annat land. Far, far away! Det skulle vara skoj att sammarbeta med och åka för Sida eller något liknande företag isåfall. Planerna är många. Efter idag är jag peppad att klara den här tuffa kursen,  innan det roliga sätter igång. Vilka möjligheter det finns!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0